Več o suhem ledu

ČIŠČENJE BAZENOV

Izvedite zakaj je suhi led tako dober peskalni medij s katerim lahko čistimo vse površine!

ČIŠČENJE BAZENOV S SUHIM LEDOM

Čiščenje bazenov s suhim ledom je ena izmed najhitrejših in najbolj učinkovitih metod temeljitega čiščenja velikih površin.

Kako poteka čiščenje bazenov s suhim ledom?

Čiščenje bazenov s suhim ledom je podoben postepek kot dobro poznano in razširjeno peskanje s kremenčevim peskom. Le s to razliko, da se za peskalni medij uporabljajo zrnca suhega ledu. Ta suhi led se z veliko hitrostjo zaletava v površino bazena – ploščice. Vendar brez skrbi, peskanje s suhim ledom ne bo poškodovalo vašega bazena. Suhi led deluje le na zgornjo površino, v našem primeru umazanijo na ploščicah. Pri temperaturi približno -78 stopinj led ohladi površino in dobesedno stopi vse usedline. Zaradi temperaturne razlike med ploščicami in usedlino se le-ta odlepi od površine in rezultat je čist bazen brez uporabe nevarnih kemikalij ali drugih abrazivnih sredstev. Še več, suhi led deluje kot dezinfekcijsko sredstvo.

In kaj sploh je suhi led?

Suhi led je trdna oblika ogljikovega dioksida. Po videzu je podoben ledu, ki poznamo iz hladilnika – zamrznjeni vodi, vendar je bolj bele barve. Po trdnosti ga lahko primerjamo z mavcem. Na sobni temperaturi prehaja v plinasto stanje pri temperaturi -78.5 stopinj celzija. Skratka gre za zamrznjen CO2, ki je naraven, nestrupen plin brez vonja. V bistvu ga vsi zelo dobro poznamo, saj se uporablja med drugim v vseh gaziranih pijačah – Coca Coli, pivu, radenski itd.

Prednosti čiščenja bazenov s suhim ledom

Postopek čiščenja s suhim ledom je zelo primeren za čiščenje bazenov in različnih občutljivih delov, saj suhi led ni elektrolit in ne erodira. Čiščenje bazenov s suhim ledom enostavno nam omogoča preprosto, hitro in učinkovito odstranitev razne umazanije, madežev maščob, olja, plesni, tudi smol, lakov, gostih usedlin, vodnega kamna in tudi bakterij.

Čiščenje bazenov s suhim ledom je čisto in brez ostankov ter kemikalij, efektivno, varno, nestrupeno in okolju prijazno. Čiščenje bazenov s suhim ledom je stvar ekonomične in ekološke prihodnosti.

POTREBUJETE PESKANJE S SUHIM LEDOM?

Eno izmed najboljših podjetij za peskanje in čiščenje s suhim ledom v Sloveniji. Poglej spletno stran za ponudbo in zadnje projekte. Suhi led po Evropi.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.