Več o suhem ledu

ČIŠČENJE INDUSTRIJSKE OPREME

Izvedite zakaj je suhi led tako dober peskalni medij s katerim lahko čistimo vse površine!

ČIŠČENJE INDUSTRIJSKE OPREME S SUHIM LEDOM

Ker večina ostalih peskalnih medijev pušča za seboj sekundarni odpadek, suhi led pa ob stiku s površino izpari in tako za seboj pusti samo ostanke umazanije, je zaradi te lastnosti izjemno primeren za čiščenje industrijske opreme ali zahtevnejših odprtin, kjer bi se lahko ostali peskalni mediji zagozdili.

Vrste umazanije

Potrebno je razumeti, da je umazanija lahko suha, mokra, trda ali mehka. Suha umazanija se razbije v majhne koščke in se lahko pomete ali posesa, in če so delci umazanije dovolj veliki, ne odletijo v ozračje. Če je umazanija mokra, kot so olja ali masti, jo curek suhega ledu odriva kot pri čiščenju z vodo pod visokim tlakom s to razliko, da pri suhem ledu površina ostane čista in suha, zato je suhi led najbolj primeren za čiščenje industrijske opreme, saj je efekt čiščenja boljši, ker je temperaturna razlika večja, temperaturni šok pa močnejši, obenem pa suh led ne poškoduje površine osnovnih materialov, prav tako pa so temperaturne razlike premajhne, da bi se lahko kakršnokoli orodje ali oprema lahko poškodovala.

Čiščenje industrijske opreme s suhim ledom je v osnovi podobno klasičnemu peskanju, vendar tu namesto peska izstreljujemo suhi led. Temperatura suhega ledu je, -78 stopinj Celzija in zaradi razlike v temperaturi med suhim ledom in materialom, ki ga odstranjujemo, pride do temperaturnega šoka. To povzroči, da se razbijejo vezi med suhim ledom in materialom. Pri tem suhi led sublimira, umazanija pa odstopi od površine.

Prednosti čiščenja industrijske opreme s suhim ledom

Čiščenje industrijske opreme s suhim ledom je metoda, ki je izredno primerna za tovrstno čiščenje, kakor tudi pri drugih primerih odstranjevanja nečistoč. Čiščenje industrijske opreme je enostavno in praktično predvsem zaradi naslednjih dejavnikov:

  • stroja pred čiščenjem ni treba demontirati ali razstavljati
  • stroj lahko čistimo celo med obratovanjem – tudi segrete površine
  • ni zastojev v proizvodnji,
  • ni poškodb pri čiščenju obdelovanca,
  • uporabljamo ga na mestih, kjer druge metode in tehnike odpovejo,
  • suhi led ne prevaja elektrike.

Čiščenje industrijske opreme s suhim ledom ponuja znatne prihranke in prednosti, saj ni potrebnega nobenega predhodnega razstavljanja opreme, poleg tega pa suh led ne poškoduje občutljivih površin.

POTREBUJETE PESKANJE S SUHIM LEDOM?

Eno izmed najboljših podjetij za peskanje in čiščenje s suhim ledom v Sloveniji. Poglej spletno stran za ponudbo in zadnje projekte. Suhi led po Evropi.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.